Live at one with nature like a Viking by developing your bushcraft skills

Lev i ett med naturen som en viking genom att utveckla dina bushcraft-färdigheter

Sätt dig själv i en vikingas skor 

Vikingakultur och historia har blivit allt populärare de senaste åren. Med tv-serier som t.ex Vikingar utlåning stort inflytande till trendiga hår, kläder och tillbehörsstilar, det är inte konstigt att fler och fler människor finner sig intresserade av den verkliga kulturen bakom showen.

Medan historiker kan erbjuda en teoretisk blick på hur den forntida nordiska kulturen var, finns det inget som är riktigt likt uppleva det själv.

Björn Andreas Bull-Hansen, en nordisk YouTuber med 21 000 prenumeranter, gör just det. Han forskar om hur vikingarna levde, och lever sedan det själv för att verkligen förstå det.

Det är sant, även om det är ganska utmanande att ansluta sig till en sköldvägg och kämpa för sin herre och livet nuförtiden, Björn har hittat ett sätt att leva i vikingaandan genom att fokusera på hur de skulle ha gått tillväga för att utföra sina dagliga uppgifter med den teknik som våra vikingaförfäder skulle ha haft till hands. Han använder bushcraft, autentiska verktyg och kläder, och relaterade färdigheter under utflykter och campingexpeditioner som han också filmar för sin kanal (även om jag antar att kameran tekniskt sett inte räknas som ett autentiskt vikingaverktyg).

Jag minns samtalet jag hade med min kusin de första gången han såg en av Björns videor:

"Låt oss gå nu! Vad har du? Ett tält? Hur som helst, vi behöver inte mycket, vi vänjer oss vid det på riktigt! - Stephen of V.K.N.G " :-))

Björn Bushcrafter

Denna uppslukande, erfarenhetsbaserade forskning har Björn utvecklat färdigheter som bågskytte, eldning och segling, som han delar med sig av på sin kanal: Björn Andreas Bull-Hansen. Han gör också innehåll som yxgranskning och demonstrationer, tester av utrustning för utomhusbruk och kommentarer om vikingfestivaler.

bushcraft and survivalist camp with fire and cooking equipment

Den andra strängen till sin båge

Björn är också romanförfattare och har skapat en serie historiska romaner som heter Jomsviking, som följer Torstein Tormodson genom en turbulent nordisk uppväxt och hans engagemang i flera historiska vikingastrider och händelser.

De med ett genuint intresse för det forntida nordiska livet kommer att finna Björns verk, som finns tillgängliga som digitala publikationer, både underhållande och informativa. Förutom vikingaentusiaster kommer Björns verk att tilltala friluftsmän, överlevnadsmän och fans av historisk fiktion mer allmänt.

Var uppmärksam på dina informationskällor

Med det växande intresset för vikingastil och kultur, det kan vara svårt att hitta legitima informationskällor i ämnet. Även om tv-serier ofta försöker förbli historiskt korrekta, måste kompromisser göras för att kunna leverera underhållning. Därför förringar eller ignorerar de viktiga händelser och element som inte passar deras narrativ, samtidigt som de uppfinner händelser för att skapa dramatik.

Kolla in Björn Andreas Bull-Hansen på YouTube för en autentisk inblick i vikingatida överlevnadskultur.

Björn driver också en Blogg som är mycket rik på tillförlitlig kunskap!

axe knife spoon in wood and gloves equipment for bushcraft and outdoor wild camping

Tillbaka till blogg

1 kommentar

Hello,

I am interested in returning to the old way of life and watching your website I want to make a start.

Please can you give me a little start on my way by providing me with a good list of what I need to do to get started!

Thank you for your time and help

Devine David

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.