Viking Martial Arts: The Education of Warriors

Viking Martial Arts: The Education of Warriors

Under tidig medeltid ansågs vikingarna vara en av de få krigargrupper som kunde ingjuta rädsla i resenärernas hjärtan.

Deras hårda natur, tillsammans med deras oupphörliga räder, gjorde dem till ett allvarligt hot mot utländska köpmän och kungligheter.

Men vikingarna var inte bara kända som plundrare som bara blev upphetsade vid tanken på en kommande strid, faktiskt, det mesta av deras militära skicklighet kom från timmar av hårt arbete, fysisk träning och strid.

Vikingar hade en träningsregim som tillät dem att upprätthålla strikt disciplin bland sina led och utmärka sig i vapenanvändning när de förberedde sig för strid.

Så här såg en typisk krigarkod för en genomsnittlig viking ut:


Träningsregimen
Den största hemligheten bakom vikingarnas uthållighet var deras hårda förberedelsetekniker och träning för att göra dem redo för strid.

Om du någonsin stött på en bok som berättar om en vikingakrigares äventyr, har du förmodligen sett illustrationerna av skäggiga män som hoppar från imponerande skepp med yxor och svärd i hand.

Du kanske till och med har försökt skriva en uppsats som förklarar vikingarnas roll i historien.

Om du är en student som har liknande typer av uppgifter varje vecka, kanske du vill läsa snabba pappersrecensioner och tilldela ditt skrivande till en professionell som kommer att studera instruktionerna för din text och se till att din uppsats täcker den historiska perioden effektivt.


Men att hoppa från fartyg och lära sig stridssånger var bara en liten del av vad vikingar kunde göra för att bevisa att de var pionjärer inom det militära området.

Vapenhantering var en vanlig hobby, inte annorlunda från formning eller aerobics som utövas av sportentusiaster idag, och sparring med en partner i en skenstrid medan du håller en yxa eller ett svärd var det vanliga tidsfördriv.

Om en viss vikingagrupp föredrog att arbeta med avståndsvapen som pilbågar och armborst, skulle de välja en plats långt från sin bosättning för vardaglig målövning.

De som hade en särskilt utmanande kampanj som väntade på dem skulle be till gudarna för ett framgångsrikt resultat och utarbeta stridstekniker för att slå sina rivaler, som att skapa nya formationer och borra med sköldar och spjut.


Fysisk uthållighet
Innan medlemmarna i en Vikingklan kunde ägna sig åt någon typ av kampsport för att visa upp sina färdigheter, behövde de komma i form först.

Med tanke på den utmattande karaktären av att segla långskeppen eller hantera deras vapen, var vikingarna tvungna att visa en hög nivå av fysisk förberedelse.

När de inte plundrade andra städer och städer sågs de ofta delta i aktiviteter som att lyfta tunga vikter och starta lekfulla strider.

Allt detta krävde att de nordiska människorna under tidig medeltid var i god fysisk kondition.

Faktum är att färdigheter som löpning och simning ansågs lika viktiga som att känna till grunderna i kampsport och kamp, ​​med tanke på hur många gånger vikingarna fick tillbringa till fots och de långa timmarna de fick utstå omgivna av vatten.

Efter att de hade lärt sig olika kampstilar kunde unga krigare äntligen börja behärska vikingarnas mest berömda brottningsvanor.


Brottningstradition
Glima är en legendarisk form av kampsport som har sitt ursprung som en typ av självförsvar och strid.

Här är en artikel om "La Glima", klicka här för att upptäcka den 

Även om det mestadels är inriktat på självförsvar i modern tid och inkluderar att kasta din motståndare till marken med hjälp av olika tekniker snarare än brute force, var gamla gamla vikingar särskilt förtjusta i Combat Glima.

Combat Glima ansågs vara grunden för Vikings brottningsexpertis och inkluderade motståndare som sparkade, kastade, blockerade och kvävde varandra tills en föll till marken besegrad.

Trots att Glima var mindre strukturerad än dåtidens österländska kampsport, tillät Glima vikingas klaner att tillämpa en mängd olika blockerings- och smärttekniker för att överlista sina fiender.

De var också tvungna att veta hur de skulle utmärka sig i både obeväpnad och väpnad strid, inklusive kunskap om knivstrid, yxkamp, ​​spjutstrid och svärdstrid, ifall deras fiender skulle komma helt förberedda för striden och de måste agera snabbt.

Glima hade inga restriktioner eller hårda regler för kombattanterna att följa, med alla kämpar som förväntades behärska offensiva och defensiva brottningsmetoder som de lärt dem av sina äldre.

Glima måste tränas dagligen och ogynnsamma väderförhållanden var ingen ursäkt för att stanna hemma.

De stolta krigarna fick kämpa genom snöstormar och stormar, vanliga för den tidens medeltida Skandinavien.

Att kunna motstå en attack under särskilt hårda väderförhållanden innebar att vikingakrigarna var redo för strid och inte behövde någon extra träning för att finslipa sina färdigheter.


Användning av vapen
Glima, som en typ av kampsport populär bland krigare på den tiden, kunde inte vara möjlig utan att integrera vapen i träningspassen.

Medan svärd användes i stor utsträckning för anfall och försvar, var att veta hur man svänger ett spjut eller skapar en sköldformation för att skydda sig mot en fiende också en del av vikingarnas kampsportstudier.

De vapen som vikingarna hade under den eran återspeglade till fullo deras krigarliknande, stridslystna natur, vilket bekräftade deras status som anfallare och sjöfarare som reser långa sträckor.

Yxbild finns i vår VKNG-butik

Medan svärd hade en helig betydelse inom hela vikingasamhället, visste de som fullkomnade Glimas konst att yxor och spjut också kunde användas i närstrid och som en del av manövreringstaktiken när de kombinerades med sköldväggar mot en attackerande armé.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.