How to Grow a Viking Beard ?

Kuinka kasvattaa viikinkipartaa?

Sinun tarvitsee vain viettää muutama minuutti Instagramin vierittämiseen ymmärtääksesi, että parta on tullut takaisin. Viikinkipartat ovat suosituimpia partatyylejä, mutta kuinka paljon ne muistuttavat perinteistä Viikinki parta?

viking beard

Kuuluisia viikingejä käytti varmasti partaa. Sillä aikaa partatyylejä parta oli myös tärkeä osa viikinkien estetiikkaa. Viikingit kiinnittivät myös paljon huomiota parranhoitoon pitääkseen heidät hallinnassa sekä maatilalla että taistelukentällä.

Mutta miltä viikinkipartat todella näyttivät, ja miten voit kasvattaa oman?

Mikä on viikinkiparta?

Että parta olivat tärkeä osa viikinkimiesten esittelyä, mikä käy selvästi ilmi norjalaisissa saagoissa esiintyvistä lukuisista helmiin liittyvistä lempinimistä. Kuulemme silkkiparrasta, haarukkaparrasta, kultaparrasta ja monista muista.

Lisäksi vuonna Kuninkaallinen koodi, kaikki miespuoliset jumalat Asgard, Lokia lukuun ottamatta, heillä on parta.

Viking beards

Saagat viittaavat myös siihen, että viikinkipartan puuttuminen oli ongelmallista. Vuonna Burnt Njalin saaga, samannimistä sankaria pilkataan parrattomaksi vanhaksi mieheksi.

Vaikka parta oli selvästi tärkeä, partatyylit muuttuivat ajan myötä. Säilyneet viikinkikaiverrukset jumalista ja miehistä esittävät useita erilaisia ​​partatyylejä pitkästä ja lankeavasta, punottu parta, lyhyille vuohenparville, pelkille viiksille. Viikinkipartan pituus ja täyteys olisivat myös hyvin paljon riippuvaisia ​​genetiikasta, kuten nykyään.

Vaikka tietyt partatyylit ovat saattaneet muuttua ajan myötä, parran hoito ja parran pitäminen puhtaana ja siistinä oli aina tärkeää. Partakammat ovat niitä pieniä esineitä, joita miehet kantavat mukanaan.

Tarinassa poikansa Balderin kuolema, Odin, jota joskus kutsutaan myös harmaapartaksi, pitkäpartaiseksi tai jopa roikkuvapartaksi, oli sellaisessa surutilassa, että hän kieltäytyi pesemästä tai kampaamasta hiuksiaan ja partaaan, mikä rikkoi sosiaalisia normeja voimakkaassa ahdistuksessaan.

How to grow a viking beard

Viikingit ottivat parranhoidon melko vakavasti. He olisivat pestäneet parransa suhteellisen säännöllisesti, samoin kuin hiuksensa. Sitten he olisivat käyttäneet kampaansa päivittäin pitääkseen parran siistinä ja säilyttääkseen partatyylinsä sekä varmistaakseen, että heidän partassaan ei ole likaa, ruokaa, hyönteisiä ja muita roskia.

Viikingit muotoilivat partansa ja hiuksensa mennäkseen taisteluun. Pitkät parrat punoivat ne usein yhdeksi tai useaksi punoksiksi. Tämä oli käytännön tarkoitus pitää heidän hiuksensa poissa silmistä ja kasvoista. Tämän seurauksena sellaisista partatyyleistä olisi kuitenkin tullut osa viikinkisotureiden estetiikkaa.

 

Kuinka kasvattaa viikinkiparta?

Vaikka historiallisesti viikingeillä ei ehkä ole ollut selkeää määritelmää "viikinkipartatyylille", nykykulttuurilla on varmasti. Modernit Viking-partatyylit ovat pitkiä ja täyteläisiä, käytettyjä luonnollisia tai kammattuja ja punottuja ja koristeltuja korut. Kuinka voit omaksua viikinkipartan tyyli?

1. Puhdista partasi

Avainsana on hygienia. Pese partasi joka päivä. Ei tekosyitä, toisin kuin viikinkikaudella, sinun ei pitäisi olla ongelma saada käsiisi puhdasta vettä tähän. Käytätpä sitten erityistä partasaippuaa tai klassista shampoota, vaahdota se ja anna sen levätä 2 minuuttia, jotta hiukset imeytyvät ja kosteuttavat ennen perusteellista huuhtelua.

Clean beard

Voit sitten levittää balsamia tai öljyä lisätäksesi hiusten joustavuutta ja estääksesi niitä katkeamasta ja sotkeutumasta.

Partasi kasvaessa saattaa olla tarpeen varustaa itsesi pienellä taltalla ja/tai sähköleikkurilla, jotta voit hallita kasvua valitsemallasi tyylillä.

2. Parran leikkaus

Hiukset eivät luonnollisesti kasva tasaisesti, joten ilman trimmaus sinulle jää epätasainen parta ja hajallaan pitkät hiukset. Pidä partasi hallinnassa säännöllisellä trimmaamalla. Leikkaa hiusten ollessa kuivia, sillä partasi istuu eri tavalla, kun se on märkä.

Trimming beard

 3 avainkohtaa:

#1 Aloita aina kampaamalla partasi. Tämä auttaa erottamaan karvat ja antaa sinun nähdä selvästi, mitä pitää leikata.

#2 Älä leikkaa partaa, kun se on märkä. Kuivat hiukset istuvat eri tavalla kuin märät hiukset ja näyttävät lyhyemmiltä. Jos leikkaat parran sen ollessa märkä, saatat saada epätasaisen viivan.

#3 Muista leikata kurkun ympärysmitta. Tämä alue unohdetaan usein, koska se on yleensä piilossa partasi massan alla! Mutta varmista, että pidät sen puhtaana ja yhtenäisenä. Tämä vähentää huomattavasti kutinaa ja antaa puhtaan ulkonäön ja viimeistellyn ilmeen.

3. Anna partasi kasvaa

Pitkän viikinkiparran kasvattaminen vaatii kärsivällisyyttä, eikä voi muuta kuin odottaa. Se, kuinka kauan se tarkalleen kestää, riippuu hiuksistasi sekä haluamastasi pituudesta ja partatyypistä. Sinun pitäisi luultavasti odottaa vähintään 8 viikkoa, jotta voit kasvattaa runsaan viikinkipartan.

Kasvun edistämiseksi parta, kuten hiukset, kynnet ja kaikki kehomme solut, tarvitsee ravintoa. Tämä ei koske vain ulkoa öljyjen ja voiteiden kanssa...

4. Syö terveiden hiusten puolesta

Erilaiset ruoat edistävät hiusten kasvua nopeammin ja terveellisemmin.

Hanki terveellisiä rasvoja rasvaisesta kalasta, avokadosta ja munista. Myös marjoissa, pähkinöissä ja siemenissä on paljon hiuksia edistäviä yhdisteitä. Nämä ovat myös esillä Viikinkiruokavalio.

Puhumme täällä ruokkimisestasi oikein, jotta partasi kasvaisi nopeasti ja vahvaksi. Hassua on, että se sopii urheilijan ruokavalioon, joten voit tappaa kaksi kärpästä yhdellä iskulla! Saadaksesi viikinkisoturin parta ja vartalo! (niin kauan kun harrastat paljon urheilua, olemme samaa mieltä...)

viking eating a piece of meat with bone inside a modern urban room

Proteiinit ovat avain. Jos haluat edistää partasi kasvua, sinun on syötävä paljon proteiinia. Se voi olla kuivattuja hedelmiä, valkoista lihaa, kalaa ja myös punaista lihaa, mutta ei liikaa...

5. Sinun on oltava kärsivällinen

Voit syödä hyvin, vaahdottaa partasi öljyllä ja hieroa ihoasi säännöllisesti edistääksesi kasvua, mutta ei voi välttyä siltä, ​​että vaikuttavan parran kasvattaminen vie aikaa. Kärsivällisyys on myös viikingisoturihyve, ja siitä on sinulle hyötyä pyrkiessäsi kasvattamaan eeppistä partasi!

trimming

On tärkeää ymmärtää, että hiusten kasvu ei ole tarkka, mitattavissa oleva ja ennustettavissa oleva tiede. Et voi sanoa, "Partani kasvaa 1 cm kuukaudessa, joten 18 kuukauden kuluttua minulla on Ragnarin parta Vikings-sarjan kaudella 4" 

Joka tapauksessa, se tulee kasvamaan ja kuukausi minun jälkeenni aiot jalostaa puhdasta viikinkityyliäsi, voit olla varma siitä!

Viikinkiparta Pitkä vai lyhyt?

Viikinkiparta ei välttämättä ollut pitkä parta, vaikka pitkä parta hallitseekin suosittuja viikinkien esityksiä.

Lähinnä modernin kulttuurin vaikutuksen ansiosta lyhyempi parta tekee ulkonäöstä viisaamman ja siistimmän. Päätän sinun kasvosi muodon perusteella, mikä sopii sinulle parhaiten. Lisäksi sen on aina mahdollista antaa kasvaa myöhemmin!

ragnar lothbrok short beard and urban viking model with long beard style

Voit vahvistaa Viking-tyyliäsi antamalla partasi kasvaa, mikä taas vaatii melkoisesti aikaa ja vaivaa. Mutta pitkät hiukset voivat antaa erottuvan viikinkimaun jopa lyhyimmille parralle.

Viikingit huolehtivat parrastaan ja hiuksistaan

Vaikka yleisesti ajatellaan, että viikingit olivat väkivaltaisia ​​ja likaisia ​​sotureita, tämä ei näytä olevan historiallisesti totta. Monet nykyiset lähteet kommentoivat sekä miesten että naisten hiustenhoitoa.

beard comb in bones found in Viking tombs

Luupartakampa koteloineen löydetty viikinkihaudasta


Englantilaisen John of Wallingfordin kronikat kertovat, että tanskalaiset viikinkimiehet onnistuivat voittamaan naimisissa olevien naisten ja jopa aatelisten nuorten tyttärien hyveen puhtailla hiuksilla ja tapallaan kylpeä ja vaihtaa vaatteita joka lauantai. Naiset eivät voineet vastustaa niitä!

Viking Beardin eri tyylejä vuonna 2023

Se, miten muotoilet Viking-partaasi, riippuu siitä, mitä ulkoasua etsit. Jos päätät valita pidemmän partatyylin, punokset ovat loistava tapa tehdä parrasta erottuva viikinki. Jos partasi on suhteellisen ohut, kannattaa harkita yksittäistä punosta, joka alkaa leuasta.

Jos partasi on paksumpi, kaksi tai kolme punosta tarjoavat erottuvan partatyylin. Ei myöskään tarvitse punota koko partaa, jos haluat säilyttää täyteyden. Kokeile kahta ohutta punosta alkaen suun kulmista.

Punottu viikinkiparta

Punottu parta on luultavasti karikatyrein ja edustavin versio viikinkipartasta.

Yksi tai useampi hyvin tehty punos on puhdasta kauneutta. On olemassa erilaisia ​​tapoja punota parta:

 • Yksi paksu ja massiivinen punos
 • Kaksi tai kolme keskikokoista punosta
 • Yksi tai useampi pieni punos

three types of viking braided beard

Ensimmäinen valintasi määräävä tekijä on tietysti partasi koko, sillä kaksi ensimmäistä tyyliä vaativat paksun ja pitkän parran.

Pienet punokset voidaan tehdä vain muutaman kuukauden kasvun jälkeen. Vaikka suuret punokset toimivat todella vain poskissa ja leuassa, pienet punokset voidaan tehdä viiksillä.

Tehdään selväksi, tämä ei ole tyhjentävä luettelo, vain mielikuvituksesi on rajana! Sekoita ja yhdistä punoksia luodaksesi oman erottuvan Viking-tyylisi.

Helmitetty viikinkiparta

viking beads for viking beard and hair

 SAAT 20 % ALENNUKSEN Viking Beadsista koodilla: "BBB20" 

Viikingit koristelivat usein helmiään pienillä helmillä, ja helmikoristeilla voi olla pitkä matka luomaan omaleimaista viikinkityyliä.

viking beard beaded different models long beard and short beard

Tämän kaltaisen koristelun avulla voit myös sisällyttää tyyliisi muita viikinkikulttuurin elementtejä, jotka inspiroivat sinua. Voit esimerkiksi käyttää helmiä, joihin on kaiverrettu sinulle merkityksellisimpiä riimuja tai jotka kuvaavat tärkeitä viikinkiaiheita, kuten esim. Awen ruorin Mjolnir.

  Helmiä voidaan käyttää yksittäisinä koristeina tai punosten paikoillaan pitämiseen.

  Muut Viking-partatyylit:

  Luonnollinen Viking-parta

  natural viking beard

  Valitse yksinkertainen partatyyli ja anna hiusten pysyä luonnollisessa tilassaan. Avain hyvän ulkonäön säilyttämiseen on säännöllinen hoito.

   

  Lyhyt viikinkiparta

   short viking beard

  Valitse lyhyempi parta, joka peittää täydellisesti kasvoilla, mutta ei ulotu liian pitkälle kaulaan, varsinkin jos sinulla on esittelyä varten tatuointeja.

   

  Viking Sänkiparta

  shadow beard

  Vaikka pelkkä sänki ei kelpaa viikinkipartaksi, täysi mutta lyhyt parta, joka lisää varjoa ja luonnetta kasvoille, on viikinkien arvoinen. Tämä on viikinkipartatyyli, joka vastaa kello viiden varjoa.

   

  Viking Viikset Parta

  moustache viking beard

  Valitse partatyyli, joka korostaa viikset erillään parrasta vahaamalla ja kihartamalla viiksien päät.

   

  Viikinkivuohen parta

  goate

  Jos kasvojen karvasi kasvavat epätasaisesti tai pidät vain tästä partatyylistä, Vikings luultavasti pukeutui ajoittain myös näyttäviin vuohipukkiin muunnelmana täyteläisemmälle partatyylille.

   

  Viikinkiparta ilman viiksiä

  Tai löysää viikset yhdessä saadaksesi erottuvan ja mieleenpainuvan partatyylin.

   

  Erittäin pitkä viikinkiparta

  long viking beard

  Etsi erityisen pitkään vaikuttavampi Viking-partatyyli, mutta muista, että tämä vaatii vuosien sitoutumista.

   

  Punottu Viking-parta

  braided beard

  Pidä pidempi Viking-partatyyli siistinä ja hallinnassa pitämällä hiuksia yhdessä punoksilla. Itse viikingit kuvataan usein kokoamassa partaansa useiksi eri punoksiksi luodakseen erilaisen partatyylin.

   

  Koristeellinen punottu parta

  decorative beard

  Koko partaa ei myöskään tarvitse punota. Pienemmät punokset lisäävät luonnetta täyteläiseen viikinkipartaan ja ovat hyvä tapa lisätä koristeellisia koruja.

   

   SAAT 20 % ALENNUKSEN Viking Beadsista koodilla: "BBB20" 
   Takaisin blogiin

   5 kommenttia

   Helpful

   John

   Great article! Although I must stress some criticism about rule #3 above: “Remember to cut the circumference of the throat.” Trim it, sure, and let it blend seamlessly with your beard. But don’t shave it and make a clear shaven beard line! That strongly signals you look in the mirror each and every day while contemplating the look of your beard. That’s not the viking way but instead the hipster one.

   Sure, vikings did put more care in grooming and hygiene than might be suggested by their lifestyle, but there’s limits. When mirrors become a daily ritual and you look way too polished all the time, your viking brethren would surely point that out with words that surely would make this post banned in this day and age.

   Nord

   Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

   avemzietos

   EPIC! THANKS FOR SHARING!

   KING KNUT

   Unless you are generating a lot of sweat or dirt in your beard everyday, please please please do not wash your beard everyday. Your face does not create enough sebum oil for this. You will dry yourself out leading to a lot of itching and an unhealthy beard. Also, please do not use head hair shampoo and conditioner on your beard. You face skin and face hair is dramatically different than the skin and hair on the top of your head.

   Jason Duggan

   Kirjoita kommentti

   Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.