Viking Martial Arts: The Education of Warriors

Viking Martial Arts: Soturien koulutus

Varhaiskeskiajalla viikingejä pidettiin yhtenä harvoista soturiryhmistä, jotka pystyivät juurruttamaan pelkoa matkailijoiden sydämiin.

Heidän raju luonteensa yhdistettynä heidän lakkaamattomiin hyökkäyksiinsä teki heistä vakavan uhan ulkomaisille kauppiaille ja kuninkaallisille.

Viikingit eivät kuitenkaan olleet tunnettuja vain ryöstöinä, jotka innostuivat vain ajatuksesta tulevasta taistelusta, itse asiassa suurin osa heidän sotilaallisesta kyvystään tuli tuntien kovasta työstä, fyysisestä harjoittelusta ja taistelusta.

Viikingeillä oli koulutusjärjestelmä, jonka ansiosta he pystyivät ylläpitämään tiukkaa kurinalaisuutta riveissään ja menestymään aseiden käytössä valmistautuessaan taisteluun.

Tältä näytti tyypillinen soturikoodi keskivertoviikingille:


Koulutusrykmentti
Vikingien kestävyyden suurin salaisuus oli heidän ankarat valmistautumistekniikansa ja harjoittelunsa saada heidät valmiiksi taisteluun.

Jos olet joskus törmännyt kirjaan, joka kertoo sinulle viikinkisoturin seikkailuista, olet luultavasti nähnyt kuvituksia parrakkaista miehistä hyppäämässä näyttäviltä laivoilta kirveet ja miekat kädessään.

Olet ehkä jopa yrittänyt kirjoittaa esseen, jossa selitetään viikinkien roolia historiassa.

Jos olet opiskelija, jolla on samantyyppisiä tehtäviä viikoittain, sinun kannattaa lukea nopeat paperiarvostelut ja antaa kirjoituksesi ammattilaiselle, joka tutkii tekstisi ohjeet ja varmistaa, että artikkelisi kattaa historiallisen ajanjakson tehokkaasti.


Laivojen hyppääminen ja taistelulaulujen oppiminen oli kuitenkin vain pieni osa siitä, mitä viikingit pystyivät todistamaan olevansa edelläkävijöitä armeijan alalla.

Aseiden käyttö oli tavallinen harrastus, joka ei eronnut nykypäivän urheilijoiden harjoittamasta muotoilusta tai aerobicista, ja sparraus kumppanin kanssa tekotaistelussa kirvestä tai miekkaa kädessään oli tavallista ajanvietettä.

Jos tietty viikinkiryhmä mieluummin työskenteli kaukoaseilla, kuten jousilla ja varsijousilla, he valitsivat paikan, joka on kaukana asuinpaikastaan, päivittäiseen maaliharjoitteluun.

Ne, joilla oli erityisen haastava kampanja odottamassa heitä, rukoilivat jumalilta onnistuneen lopputuloksen puolesta ja kehittelivät taistelutekniikoita kilpailijoidensa päihittämiseksi, kuten uusien kokoonpanojen luominen ja poraus kilpien ja keihäiden avulla.


Fyysinen kestävyys
Ennen kuin viikinkiklaanin jäsenet pystyivät harjoittamaan minkäänlaisia taistelulajeja esitelläkseen taitojaan, heidän oli ensin päästävä kuntoon.

Koska pitkälaivoilla purjehtiminen tai aseiden käsittely oli uuvuttavaa, viikinkien oli osoitettava korkeaa fyysistä valmistautumista.

Kun he eivät olleet hyökänneet muihin kaupunkeihin, heidän nähtiin usein osallistuvan sellaisiin aktiviteetteihin, kuten raskaita painoja nostamassa ja leikkisissä taisteluissa.

Kaikki tämä edellytti varhaiskeskiajan pohjoismaalaisten hyvää fyysistä kuntoa.

Itse asiassa juoksun ja uinnin kaltaisia ​​taitoja pidettiin yhtä tärkeänä kuin kamppailulajien ja taistelun perusteiden tuntemista, kun otetaan huomioon, kuinka monta kertaa viikingit joutuivat viettämään jalan ja pitkiä tunteja, joita heidän oli kestettävä veden ympäröimänä.

Kun he olivat oppineet erilaisia taistelutyylejä, nuoret soturit saattoivat vihdoin aloittaa viikinkien kuuluisimman painitavan hallinnan.


Paini perinne
Glima on legendaarinen taistelulajien muoto, joka syntyi eräänlaisena itsepuolustuksena ja taisteluna.

Tässä on artikkeli "La Glimasta", napsauta tätä löytääksesi sen 

Vaikka se on enimmäkseen suunnattu nykyajan itsepuolustukseen ja sisältää vastustajan heittämisen maahan eri tekniikoilla raa'an voiman sijaan, entiset viikingit pitivät erityisen paljon Combat Glimasta.

Combat Glimaa pidettiin Viking-painiosaamisen perustana, ja se sisälsi vastustajia, jotka potkivat, heittivät, estivät ja tukehtivat toisiaan, kunnes yksi kaatui maahan voitettuna.

Huolimatta siitä, että Glima oli vähemmän jäsennelty kuin sen ajan itämaiset kamppailulajit, Glima antoi viikinkiklaanien soveltaa erilaisia ​​esto- ja kiputekniikoita vihollistensa oveltamiseen.

Heidän täytyi myös tietää, kuinka menestyä sekä aseettomassa että aseellisessa taistelussa, mukaan lukien tiedot veitsitaistelusta, kirvestaistelusta, keihästaistelusta ja miekkataistelusta siltä varalta, että heidän vihollisensa tulisivat täysin valmiina taisteluun ja heidän täytyisi toimia nopeasti.

Glimalla ei ollut rajoituksia tai ankaria sääntöjä taistelijoiden noudatettaviksi, ja kaikkien taistelijoiden odotettiin hallitsevan hyökkääviä ja puolustavia painimenetelmiä, jotka heidän vanhimmat olivat opettaneet heille.

Glimaa piti harjoitella päivittäin, eivätkä epäsuotuisat sääolosuhteet olleet mikään tekosyy kotiin jäämiselle.

Ylpeät soturit joutuivat taistelemaan lumimyrskyjen ja myrskyjen läpi, jotka olivat yleisiä tuon ajan keskiaikaiselle Skandinavialle.

Hyökkäyksen kestäminen erityisen ankarissa sääolosuhteissa tarkoitti, että viikingisoturit olivat valmiita taisteluun eivätkä he tarvinneet lisäkoulutusta taitojensa hiomiseen.


Aseen käyttö
Glima, eräänlainen taistelulaji, joka oli suosittu sotureiden keskuudessa siihen aikaan, ei olisi ollut mahdollista ilman aseiden integrointia harjoituksiin.

Miekkoja käytettiin laajalti hyökkäämiseen ja puolustukseen, mutta keihään käyttäminen tai kilpimuodostelman luominen viholliselta suojelemiseksi kuului myös viikinkien kamppailulajeihin.

Viikinkien tuona aikana hallussaan pitämät aseet heijastivat täysin heidän soturimaista, taistelevaa luonnettaan, mikä vahvisti heidän asemansa ryöstäjänä ja pitkiä matkoja matkustavina merenkulkijoina.

Kirveskuva saatavilla VKNG-myymälästämme

Vaikka miekoilla oli pyhä merkitys koko viikinkiyhteisössä, Gliman taiteen kehittäjät tiesivät, että kirveitä ja keihää voitiin käyttää myös lähitaistelussa ja osana ohjaustaktiikoita, kun ne yhdistettiin kilpeiniin hyökkäävää armeijaa vastaan.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.