Cultural Significance of Body Modifications: Tales of Piercings in Mythology and Folklore

Kulturell betydning av kroppsmodifikasjoner: Fortellinger om piercinger i mytologi og folklore

Smykker er en grunnleggende del av mange kulturer rundt om i verden. Det er en rekke grunner til at folk brukte smykker, og i løpet av årene har disse årsakene trillet ned og er utbredt i mange samfunn. 

 

Vi ser nå også en gjenoppblomstring av mennesker som gjenkjenner sin eldgamle praksis og gjenoppdager sin sovende kjærlighet til å smykke seg med smykker og piercinger fra tidligere tider. 

Smykker i eldgamle kulturer

Smykker, slik vi kjenner det i dag, er langt unna prototypene på tilbehør som brukes av menneskene i historiebøkene våre. Før edle metaller ble normen, laget mange kulturer tilbehøret sitt av bein og jern.

 

Disse smykkene ble ikke bare brukt for estetiske formål, men spilte også en rolle i å identifisere de med høyere sosial status, for å representere styrke eller som et middel til beskyttelse. Hver kultur har en unik historie og et sett med praksiser som har stor betydning blant folket.

 

Det samme gjelder vikingene. 

Slaviske og nordisk-spesifikke smykker

Historikere har lagt merke til at vikinger bar omfattende smykker i sin tid, hvorav de fleste besto av bronse- og sølvstykker. Smykkene deres ble laget gjennom en prosess kalt "tapt voks" som så en voksform laget og deretter fylt med smeltet metall. Når den er avkjølt og størknet, brytes voksen for å ta ut smykket, som deretter er polert og klart til å brukes.

 

Edelstener og edelstener ble ansett som en sjeldenhet blant vikinger, som ofte brukte materialer som glass, rav og dyrebein. 

 

Smykkene ble laget med religiøs betydning i tankene og ofte gitt som gaver. Et vanlig tema blant vikingsmykker var tilstedeværelsen av den norrøne guden Thors hammer, Mjolnir - siden den var et symbol på styrke. Andre vanlige symboler som dukket opp på vikingsmykker var Valknut og Yggdrasil - Livets tre. 

 

Vanlige smykker båret av vikinger

Det var flere populære smykker båret av både menn og kvinner. De vanligste er armringer for menn, som var laget av gull og sølv.

Det er også brosjer som bæres av kvinner for å sikre kjolene og kappene. De var laget av bronse og var ovale. Med årene utviklet formen seg til å ligne plater.  

 

Andre vanlige deler var fingerringer, halsringer, intrikat utformede beltespenner og halskjeder med perler. Vikinger hadde på seg øredobber på et senere tidspunkt i historien, men i likhet med moderne øredobber ble disse sagt å dekke hele øret. Historikere mente at øredobber båret av vikinger var etter at de møtte slaviske mennesker og hadde hentet inspirasjon fra deres utsmykninger. 

 

Vikingsmykker, som mange kulturer, ble laget for estetisk appell, design var på linje med personlige eller religiøse motiver og hadde ofte inkludert geometriske eller flettede design og til og med formen av dyrehoder osv. 

 

Smykkene deres ble ikke bare brukt for å pynte, det ble også betraktet som en form for valuta. De ville kutte deler av arm- eller nakkebåndene for å betale med, en handelsstil som ligner på hvordan penger brukes i disse dager. Smykker ble også brukt for å sikre troskap, og det var også et symbol på status.

Hvordan har smykker forandret seg gjennom årene

Hvis du kommer over moderne viking-smykker , vil du legge merke til at gullsmedene fortsatt holder seg til den originale utformingen av prydene.

 

Folk har funnet trøst i å gjenopprette kontakten med sin historie og arv gjennom smykker og klær. Moderne vikingsmykker respekterer historien de er inspirert fra. Mange som identifiserer seg med nordisk kultur kan kjøpe smykkekopier av sine forfedre med visshet om at de er autentiske og inspirert av vikingenes styrke og tro. 

Kroppsmodifikasjoner og vikingene

Selv om piercinger kan ha vært et sent tilskudd til vikingkulturen, betyr det ikke at andre kroppsmodifikasjoner var av bordet.

 

Historien viser at det er uendelige bevis på om vikinger hadde tatoveringer eller ikke, uansett, det er en vanlig form for verdsettelse utført av moderne viking-påvirkede mennesker. 

 

Mange viser sin verdsettelse av vikingkulturen gjennom smykker, mens andre gjør det gjennom modifikasjoner av kroppen og tatoveringer.

Bevaring av smykker

Hvis du har smykker som kan ha blitt gitt videre fra vikingforfedre, eller hvis du har kjøpt kopier, må du behandle dem med forsiktighet slik at de ikke blir anløpende eller skadet.

 

Det er alltid godt å lære å rengjøre messingsmykker slik at smykkene dine holder seg i perfekt stand over lengre tid. Hvis den holdes godt, kan historien fortsette å bli bevart og gitt videre til fremtidige generasjoner.

Konklusjon

Vikinger, som mange kulturer i verden, har en dyp og rik historie knyttet til smykker. Vikinger har brukt smykker på mange måter og unike måter å lage dem på gjennom voksformer.

 

Gjennom autentiske kopier av smykkene deres har vikinghistorien blitt bevart i mange år og vil kunne fortelle eventyrernes historier og deres styrke i mange år fremover.

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres.