Live at one with nature like a Viking by developing your bushcraft skills

Lev i ett med naturen som en viking ved å utvikle dine bushcraft-ferdigheter

Sett deg selv i en vikings sko 

Vikingkultur og historie har blitt stadig mer populært de siste årene. Med tv-serier som f.eks Vikinger gir stor innflytelse til trending hår, klær og tilbehørsstiler, det er ikke rart at flere og flere mennesker finner seg interessert i den virkelige kulturen bak showet.

Mens historikere kan tilby et teoretisk blikk på hvordan gammel nordisk kultur var, er det ingenting som ligner oppleve det selv.

Bjorn Andreas Bull-Hansen, en nordisk YouTuber med 21K abonnenter gjør nettopp det. Han forsker på hvordan vikingene levde, og lever det selv for å virkelig forstå det.

Riktignok er det ganske utfordrende å slutte seg til en skjoldvegg og kjempe for din herre og livet i disse dager, Bjørn har funnet en måte å bo i vikingånden ved å fokusere på hvordan de ville ha gått frem for å utføre sine daglige oppgaver med teknologien som våre vikingforfedre ville ha hatt til rådighet. Han bruker bushcraft, autentiske verktøy og klær, og relaterte ferdigheter under utflukter, og campingekspedisjoner som han også filmer for kanalen sin (selv om jeg antar at kameraet teknisk sett ikke teller som et autentisk vikingverktøy).

Jeg husker samtalen jeg hadde med kusinen min, de første gangen han så en av Bjørns videoer:

"La oss gå nå! Hva har du? Et telt? Uansett, vi trenger ikke mye, vi skal venne oss til det på den virkelige måten! - Stephen of V.K.N.G " :-))

Bjørn Bushcrafter

Denne oppslukende, erfaringsbaserte forskningen, har Bjørn utviklet ferdigheter som bueskyting, fyring og seiling, som han deler på kanalen sin: Bjørn Andreas Bull-Hansen. Han gjør også innhold som økseanmeldelser og demonstrasjoner, testing av utendørsutstyr og kommentarer til vikingfestivaler.

bushcraft and survivalist camp with fire and cooking equipment

Den andre strengen til buen hans

Bjørn er også romanforfatter, og har laget en serie historiske romaner kalt Jomsviking, som følger Torstein Tormodson gjennom en turbulent nordisk oppvekst og hans engasjement i flere historiske vikingslag og begivenheter.

De med en genuin interesse for det gamle nordiske livet vil finne Bjørns verk, som er tilgjengelig som digitale publikasjoner, både underholdende og informative. I tillegg til vikingentusiaster, vil Bjørns arbeid appellere til friluftsmenn, overlevende og fans av historisk fiksjon mer generelt.

Vær oppmerksom på informasjonskildene dine

Med den økende interessen for vikingstil og kultur, det kan være vanskelig å finne legitime kilder til informasjon om emnet. Mens TV-serier ofte prøver å forbli historisk nøyaktige, må det inngås kompromisser for å levere underholdning. Derfor bagatelliserer eller ignorerer de viktige hendelser og elementer som ikke passer deres fortelling, samtidig som de finner opp hendelser for å skape drama.

Sjekk ut Bjorn Andreas Bull-Hansen på YouTube for et autentisk innblikk i vikingkulturen.

Bjørn driver også en Blogg som er veldig rik på pålitelig kunnskap!

axe knife spoon in wood and gloves equipment for bushcraft and outdoor wild camping

Tilbake til bloggen

1 kommentar

Hello,

I am interested in returning to the old way of life and watching your website I want to make a start.

Please can you give me a little start on my way by providing me with a good list of what I need to do to get started!

Thank you for your time and help

Devine David

Legg igjen en kommentar

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres.